Ειδήσεις

Ιουλ 02, 2021

Ρίζες και θεμέλια: Όταν η Ιστορία των Ελλήνων ταξιδεύει στον χρόνο

Σ΄ έναν υπαίθριο, αρκετά μεγάλο αλλά και ιστορικό χώρο, στο Χάνι της Γραβιάς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Ρίζες και θεμέλια» της βραβευμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά.

Η κα Ευθυμίου είναι ιστορικός, ερευνήτρια ιστορίας και αρχαιολογίας, συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, επιμελήτρια και συνεργάτης συλλογικών έργων, αρθρογράφος σε αρκετές γλώσσες, καθώς και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την τελευταία δεκαετία προσέφερε δωρεάν σε δεκάδες χιλιάδες ακροατές, σε καθημερινή βάση, σε όλη την Ελλάδα, εσπερινά µαθήµατα Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Έχει συγγράψει τρία βιβλία Ιστορίας καθώς και περί τα 70 άρθρα και συμβολές σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας. Το έτος 2013 τιµήθηκε µε το "Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις µνήµην Β. Ξανθόπουλου - Στ.Πνευµατικού".

Το τελευταίο της βιβλίο «Ρίζες και θεμέλια» μέσα από τις συζητήσεις της καθηγήτριας Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου με τον Μάκη Προβατά, προσεγγίζεται ο Ελληνισμός από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, ανιχνεύονται οι ρίζες, τα θεμέλια και τα οδόσημα της Ιστορίας του. Πίσω από ημερομηνίες και γεγονότα υπάρχουν καιροί και χώροι πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Υπάρχουν κομβικά πρόσωπα και συμβάντα που δεν είναι πάντοτε τα προφανή.

Μια καθηλωτική παρουσίαση με στόχο την εξιστόρηση γεγονότων και το οδόσημα της ιστορίας του Ελληνισμού με αναφορές στον πολιτισμό μας και την ιστορία του τόπου μας. Η κα Ευθυμίου μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Χάνι της Γραβιάς, ανέλυσε το πώς εμπνεύστηκε για την συγγραφή του βιβλίου και για την συνεργασία της με τον κ. Μάκη Προβατά, ο οποίος είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος και έχει πάθος με τα ιστορία της χώρας μας, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει με μεγάλη χαρά σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού και του Τύπου.

Η εκδήλωση ξεπέρασε σε διάρκεια τις συνηθισμένες παρουσιάσεις βιβλίων και διήρκησε περίπου 2,5 ώρες διότι το κοινό «κρεμόταν» από τα χείλη της θέλοντας να μάθει περισσότερο για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού. Περισσότεροι από 150 επισκέπτες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση την παρουσίαση και την ομιλία της κα. Ευθυμίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Βιβλιοπωλείο Επίπεδο για την πρώτη μας τόσο επιτυχημένη συνεργασία καθώς και τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ που μας εμπιστεύθηκαν μια τόσο μεγάλη εκδήλωση. Επίσης εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στην Φιλόλογο και Μουσικό Μαρία Βε η οποία με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρότασή μας και ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης και την προλόγιση της κ. Ευθυμίου.Υπόσχεσή μας να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με περιεχόμενο για την ιστορία του τόπου μας αλλά και εποικοδομητικές συζητήσεις με τόσο εξαιρετικούς επιστήμονες, συγγραφείς και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

Εκ μέρους της Δ.Ε. της Κοιν.Σ.Επ. Κοινόν Αινιάνων

Δείτε το Φωτογραφικό υλικό και το σχετικό VIDEO της Εκδήλωσης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 13:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Έχετε Απορίες;

Μή διστάσετε να μας καλέσετε στο +30.697.184.7322 ή να μας στείλετε μήνυμα μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μαςΔείτε τα Ενημερωτικά Δελτία μας


Ακολουθήστε μας στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις δράσεις μας.


Πληροφορίες Επικοινωνίας

  • Υπάτη, 35003, Φθιώτιδα | ΑΓΕΜΚΟ: 000176903131
  • +30.694.253.7930
  • info@koinoainianon.gr
  • www.koinoainianon.gr

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας
Δεν θα στείλουμε ποτέ spam

Gallery