Ειδήσεις

Κοινόν Αινιάνων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Κοινόν Αινιάνων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Στην Υπάτη παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοιν.Σ.Επ. Κοινόν Αινιάνων κ. Παναγιώτης Αθανασίου ο οποίος παρέδωσε στον Διευθυντή του Γυμνασίου και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου-Λυκείου Υπάτης κ. Γεώργιο Βαλατσό την επιταγή που αφορά την Οικονομική Ενίσχυση του Σχολείου με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Σχολικής και Μαθητικής κοινότητας.

Η Οικονομική ενίσχυση χορηγήθηκε αιτία της θετικής ανταπόκρισης της σχολικής επιτροπής στην αίτηση του Φορέα στην παραχώρηση του προαύλιου χώρου του σχολείου για την πραγματοποίηση στις 13/08/2022 της συναυλίας του Καλλιτέχνη Μίλτου Πασχαλίδη.

202211101322190657

Το Κοινό το οποίο αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια, έδωσε δυναμικό παρόν στο εν λόγω event και κατά συνέπεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης του Σχολείου.

202211101322508458

Η Δ.Ε. της Κοιν.Σ.Επ. Κοινόν Αινιάνων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τους κατοίκους της Φθιώτιδας και όχι μόνο, για την αποδοχή και την στήριξη των δράσεων της οι οποίες αποβλέπουν στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αλλά και την Τουριστική και Πολιτιστική Αναβάθμιση του Τόπου μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και με άλλες ιδιαίτερες δράσεις που σκοπό θα έχουν την αναζωπύρωση του Πολιτιστικού Αποθέματος της περιοχής μας.

Φωτογραφίες-Video: Γιώργος Μπιστιόλας my photo

ΠΗΓΗ: www.tvstar.gr

Σ΄ έναν υπαίθριο, αρκετά μεγάλο αλλά και ιστορικό χώρο, στο Χάνι της Γραβιάς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Ρίζες και θεμέλια» της βραβευμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά.

Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση η Ακαδημαϊκός Μαρία Ευθυμίου σε συνεργασία με τον Δημοσιογράφο Μάκη Προβατά θα παρουσιάσει το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 20.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Χανίου της Γραβιάς το Βιβλίο της με τίτλο: Ρίζες και Θεμέλια – Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού εκδηλώσεων.

Η Εκδήλωση τελεί υπό την επιμέλεια της Κοιν.Σ.Επ. Κοινόν Αινιάνων, του Βιβλιοπωλείου Επίπεδο και των εκδόσεων Πατάκη.

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Ρίζες και θεμέλια

Συγγραφέας: Μαρία Ευθυμίου σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά

Η ιστορία των Ελλήνων ταξιδεύει στον χρόνο πάνω στο καράβι που ονομάζεται ελληνική γλώσσα. Ναυτοσύνη και γλώσσα έχουν διαχρονικά σμιλέψει τα χαρακτηριστικά αυτού του ανήσυχου λαού του οποίου τα ίχνη εντοπίζονται  βαθιά στο παρελθόν, περίπου 4.000 χρόνια πριν. Οι Έλληνες έπαιξαν κομβικό ρόλο κατά την αρχαιότητα στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα. Η γλώσσα τους έγινε εργαλείο μάθησης αλλά και επικοινωνίας για πολλούς λαούς της ευρύτερης περιοχής, όπως και, αργότερα, για τον αναδυόμενο χριστιανισμό. Με τον πολιτισμό «άλωσαν» την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μετατρέποντάς τη σε Βυζαντινή και κρατήθηκαν σε πνευματική εγρήγορση κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Με την επανάστασή τους, το 1821, απέκτησαν το πρώτο εθνικό ανεξάρτητο κράτος της ανατολικής Μεσογείου, συνδέθηκαν με τον δυτικό κόσμο, επεξέτειναν τα σύνορά τους και πήραν θέση ανάμεσα στους λαούς της σύγχρονης Ευρώπης – και του κόσμου.

Στο βιβλίο αυτό, μέσα από τις συζητήσεις της καθηγήτριας Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου με τον Μάκη Προβατά, προσεγγίζεται ο Ελληνισμός από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, ανιχνεύονται οι ρίζες, τα θεμέλια και τα οδόσημα της Ιστορίας του.  Πίσω από ημερομηνίες και γεγονότα υπάρχουν καιροί και χώροι πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Υπάρχουν κομβικά πρόσωπα και συμβάντα που δεν είναι πάντοτε τα προφανή.  «Πρόσεξις», κατά τον Πλάτωνα, είναι η προσπάθεια της ψυχής να μάθει. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με βαθιά πρόσεξη.

Η ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο διδάσκει από το 1981.

Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει περί τις 3.500 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα 70 άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού.

Ο ΜΑΚΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 1999 κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές (ΕΡΑ, ΒΗΜΑ fm και τώρα στον Athens Voice Radio) και από το 2019 παρουσιάζει την εκπομπή «Άξιον Διαλόγου» στο Action 24.  Έχει πάρει πάνω από 350 συνεντεύξεις από ξένους και Έλληνες επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες  (για το ΒΗΜΑ, το ΒΗΜΑgazino, την Athens Voice και το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ), μεταξύ αυτών: Stephen Hawking, Dario Fo, Noam Chomsky, Eric Hobsbawm, Yuval Noah Harari, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Irvin Yalom, Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, John Cleese, Eduardo Galeano, Patti Smith, John Malkovich, Mikhail Baryshnikov. Συνεργάστηκε στη συγγραφή των βιβλίων: Στον τρίτο βράχο από τον Ήλιο, με τον θεωρητικό φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, Μόνο λίγα χιλιόμετρα. Ιστορίες για την Ιστορία, με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου, Από το Ντεσεβό στο Drone, με την Άννα Διαμαντοπούλου, Όλα σε μία ζωή, με τον διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή.

Ο Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. Παναγιώτης Αθανασίου παραχώρησε σήμερα 16 Ιουνίου τηλεοπτική συνέντευξη για τις Δράσεις που διοργανώνονται στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

 

Έχετε Απορίες;

Μή διστάσετε να μας καλέσετε στο +30.697.184.7322 ή να μας στείλετε μήνυμα μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μαςΔείτε τα Ενημερωτικά Δελτία μας


Ακολουθήστε μας στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις δράσεις μας.


Πληροφορίες Επικοινωνίας

  • Υπάτη, 35003, Φθιώτιδα | ΑΓΕΜΚΟ: 000176903131
  • +30.694.253.7930
  • info@koinoainianon.gr
  • www.koinoainianon.gr

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας
Δεν θα στείλουμε ποτέ spam

Gallery